Зеленський доручив організувати "посадки" до 1 листопада.

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що перші гучні справи щодо корупціонерів мають з’явитися вже до 1 листопада – таке доручення він озвучив керівникам правоохоронних відомств.

 

 

 

Про це Зеленський повідомив під час пресової конференції в Києві, інформує аґенція УНН.

 

“Ми збираємо наради з правоохоронцями щотижня чи що два тижні – у нас крайня точка зараз є 1 листопада. Ми збираємось на ці наради, де я, не впливаючи, їх запитую: де результат?... 1 листопада – якщо правоохоронці... Я їм чесно сказав: до кінця року, але зараз контрольний чек-поінт – до кінця року. Вони повинні декілька гучних справ, коло яких ми обговорили на нараді, вони повинні показати результат”, – розповів Президент.

 

З його слів, “посадки” корумпованих чиновників є неможливими без реформи органів прокуратури й судів. Він похвалився, що нинішній владі вдалось домогтись дуже швидкого ухвалення законопроєкту щодо судової реформи, яка дозволить ефективніше розслідувати ці справи.

 

При цім Зеленський додав, що раніше гучні корупційні справи “розтягувались на шматки” між різними силовими відомствами і слідчими різних структур для того, щоб вони ніколи не розслідувались.

 

Коментуючи перебіг справи Сергія Пашинського, Володимир Зеленський висловив подив, що від нього вимагають одночасно і "посадок", в той час, коли, наприклад, лідери думок у Facebook критикують "справу Пашинського" як політично вмотивовану.

 

“Коли я прийшов, я думав, на другий день ми будемо всіх саджати, всіх корупціонерів. При цьому перші “наручники”, які наділи при мені... і всі довкола сказали, що Президент не має права впливати на правоохоронні органи, – цитує аґенція "Укрінформ". – Але я можу збирати нараду і говорити з правоохоронцями, які в них дії? Так можна, це за законом. Якщо ходить бандит по вулиці і дзвонять і кажуть, що ця людина вбиває, бреше, вона була депутатом, я можу їм сказати: де посадки таких людей? Можете, але дуже обережно. Тобто я повинен ще підбирати слова, бо це буде вплив на правоохоронні органи”, – розповів Зеленський.

 

Відповідаючи на уточнювальне запитання, Президент сказав, що телефонують йому – "люди". “Вийдіть на вулицю і запитайте, Пашинський – це бандит чи ні? Запитайте у людей, у всіх. Я даю вам 100%, 100 людей запитаєте, 100 людей скажуть: так”, – заявив Зеленський.

 

10.10.2019