Чубаров закликав українську владу ініціювати відкликання Сайдіка.

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що Україні слід вимагати негайного відкликання Мартіна Сайдіка від виконання ним повноважень спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

 

Про це Чубаров заявив на пресконференції, повідомляє видання "Главком".

 

 

Голова Меджлісу обурений тим, що Мартін Сайдік на міжнародному форумі в Зальцбурзі не тільки відмовився висловлювати свою позицію щодо незаконної анексії Росією Криму, а й при цьому дозволив собі суб'єктивні історичні екскурси, котрі виправдовують спробу незаконної анексії Росією Криму.

 

"Для мене очевидно, що Мартін Сайдік свідомо нехтує всіма принципами, що містяться в Гельсінському Заключному акті та якими держави-учасниці ОБСЄ мають керуватися у взаємних відносинах. Виглядає, що Мартін Сайдік один з міжнародних чиновників, чиїм завданням є виправдання злочинів Росії, скоєних нею проти України", – сказав голова Меджлісу.

 

Рефат Чубаров вважає, що з якою би "формулою" Україна не виходила на міжнародні переговори з Росією, при таких посередниках, як Мартін Сайдік, українській державі забезпечено поразку.



Спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдік на міжнародному форумі у Зальцбургу відмовився висловлювати свою позицію щодо незаконної анексії Росією Криму. "Прошу вас зрозуміти, що я стосовно теми Криму не висловлюю позиції, оскільки я є спеціальним представником і сфера моєї відповідальності – Донбас. Тому я маю бути обережним, щоб висловлюватися на тему Криму. Коли я буду на пенсії, буду, так би мовити, вільною людиною, тоді я зможу вже коментувати і тему Криму", – сказав Сайдік, відповідаючи на питання про "референдум" у Криму та "вибори" на Донбасі.

 

Сайдік також сказав, що умови для встановлення миру на Донбасі – то є другорядне питання, бо основне – сам мир.

 

09.10.2019