Сайдік вважає, що умови досягнення миру є другорядним питанням.

 

Спецпредставник голови ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік переконаний, що для людей на Донбасі найважливішою проблемою є встановлення миру, натомість умови досягнення миру – то вже другорядне питання.

 

 

Про це Сайдік заявив під час міжнародного форуму Salzburg Europe Summit в австрійському Зальцбурзі, повідомила аґенція "Укрінформ"

 

"Не лише на Донбасі я чую лише одне, люди мені говорять (а мене вже знають з телевізора), люди приходять і кажуть: єдине, що ми від вас хочемо, — принесіть нарешті мир, принесіть нарешті мир. І це я чую як на підконтрольних уряду в Києві районах, так і на ОРДЛО, тобто у сепаратистських районах – люди приходять і кажуть: дякуємо за те, що ви зробили, працюйте й надалі", – сказав Сайдік.

 

"Найважливіше, що ми хочемо мати, – це мир. А на яких умовах буде цей мир – це для людей вже другорядне. Найважливіше – це мир", – додав спецпредставник ОБСЄ.

 

Сайдік сподівається, що Україна впроваджуватиме політику консолідації. "Щодо майбутнього, то я можу лише сподіватися, що Україна й надалі йтиме шляхом економічної та політичної консолідації, зараз під керівництвом нового президента, як він про це заявляв. І мир на Донбасі був би точно одним з найважливіших елементів", – каже Сайдік.

 

Представник ОБСЄ вважає розвиток ситуації обнадійливим: це стосується спорудження тимчасового обхідного мосту в Станиці Луганській та початку ремонту основного зруйнованого пішохідного мосту, а також затвердження тексту так званої "формули Штайнмаєра" – "важливої політичної вимоги, яка завжди піднімалася з боку Москви, але також з боку так званих "окремих районів Донецької та Луганської областей".

 

08.10.2019