Майбутній індустріальний парк Chortkiv-West зареєстрували.

 

Наказом Мінекономіки від 3 жовтня № 152 до Реєстру індустріальних (промислових) парків включено індустріальний парк «Chortkiv-West». Про це інформує пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

 

 

Як зазначено в повідомленні, основною метою створення індустріального парку є забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста й забезпечення зайнятості місцевого населення. На території індустріального парку може бути створено до 7300 нових робочих місць. Строк функціонування індустріального парку – 30 років.

 

Функціональне призначення парку:

 

– металообробка та машинобудування, включаючи виробництво компонентів до автомобілів, електротехнічну промисловість та приладобудування;

– агропереробка;

– легка та харчова промисловість;

– деревообробна та меблева промисловість;

– інші галузі, сумісні із зазначеними відповідно до норм чинного законодавства України.

 

 

Нагадаємо, концепцію індустріального парку «Chortkiv-West» у серпні підтримали місцеві депутати на позачерговій сесії Чортківської міської ради. Відтак документи передали в міністерство для реєстрації. Відповідно до концепції, площа індустріального парку в Чорткові сягатиме майже 90 гектарів, тож він опиниться у п’ятірці найбільших таких парків в Україні.

 

Створення «Chortkiv-West» має на меті залучити інвестиції; створити сприятливі умови для функціонування та розвитку промислових підприємств; допомогти в економічному розвитку та створенні нових робочих місць; збільшити надходження до міського та державного бюджетів.

 

За даними Мінекономрозвитку і торгівлі України, нині до Реєстру індустріальних парків вже включено 42 парки. У 17 індустріальних парках вибрано керівні компанії, в семи – залучено учасників (усього 11 учасників).

 

Також в Україні створюють і функціонують індустріальні парки, які не включено до вказаного Реєстру, зокрема 4 парки, створені ще до ухвалення Закону України «Про індустріальні парки».

 

Ознайомитися з розташуванням індустріальних парків, загальною інформацією про них і контактними реквізитами можна на карті індустріальних парків України.

 

09.10.2019