Зеленський погодив "формулу Штайнмаєра".

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка відповіла, що погоджує текст так званої "формули Штайнмаєра".

 

Про це Зеленський сказав нас брифінгу у вівторок, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

 

“Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст "формули Штайнмаєра”, – заявив Зеленський.

 

Президент роз'яснив суть цього плану: "Я хочу окремо говорити, до речі, про найбільшу “страшилку” останніх тижнів під назвою “формула Штайнмаєра“. Що означає ця формула? Це одне, в принципі, два речення. Ось і все. Що це таке: тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, відомий також у суспільстві як "закон про особливий статус Донбасу", починає діяти на постійній основі за умови... коли там відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів”, – сказав Зеленський.

 

Президент підкреслив, що “ніяких виборів під дулом кулеметів не буде і не може бути”.

 

Відтак Зеленський сказав, що сьогодні "усунуто останні перепони" для проведення саміту "нормандської четвірки”, дата якого стане відома найближчим часом.

 

Верховна Рада має ухвалити новий закон про особливий статус. Зеленський запевнив, що обговорення буде публічним.

 

01.10.2019