Звідки ростуть «праві руки» львівських нардепів.

12 депутатів-мажоритарників, які представляють у парламенті Львівщину, на 1 жовтня зареєстрували вже 63 помічників. Із них приблизно третина були помічниками нардепів ВРУ попередніх скликань від інших політичних партій, а один допомагатиме депутатам уже шосте скликання поспіль, – проаналізував громадський рух ЧЕСНО.

 

 

 

У депутатській групі «За майбутнє» є двоє депутатів від Львівщини – Ярослав Дубневич і Тарас Батенко.

 

 

У Дубневича наразі є четверо оплачуваних помічників: Оксана Купців, Володимир Лещинський, Ганна Ожегова та Марія Симоненко.

 

Оксана Купців допомагатиме Дубневичу вже третє скликання поспіль: була його помічницею у ВРУ 7-го скликання, коли нардеп належав до фракції «УДАРу», а у 8-му – коли входив до фракції «Блоку Петра Порошенка». Як і Володимир Лещинський. Останній у парламенті 6-го скликання також був помічником народного депутата від «Блоку Юлії Тимошенко» Степана Курпіля.

 

Ганна Ожегова та Марія Симоненко будуть помічницями Дубневича друге скликання поспіль.

 

Батенко має вже 7 помічників: 5 працюють за гроші, 2 – на громадських засадах.

 

 

Фото: 9-channel

 

Тарас Подвірний буде помічником нардепа друге скликання поспіль. У ВРУ 8-го скликання він допомагав Батенку, коли той представляв фракцію «Блоку Петра Порошенка». Також Подвірний має досвід помічника депутата місцевої ради, зокрема депутата Львівської міської ради 7-го скликання від УКРОПу Ігоря Телішевського.

 

Сам Телішевський теж буде помічником Батенка вдруге поспіль. Окрім того, у парламенті 6-го та 7-го скликань він був помічником народного депутата від «Блоку Юлії Тимошенко» та «Батьківщини» відповідно Володимира Яворівського.

 

Світлана Сидорук уперше стане помічницею Батенка. Крім того, вона допомагатиме також депутатці від УКРОПу Ірині Констанкевич. У ВРУ 8-го скликання Сидорук також була її помічницею.

 

Валентина Шкляр буде помічницею Батенка друге скликання поспіль, а у ВРУ 5-го та 6-го скликань вона була помічницею нардепа від «Блоку Юлії Тимошенко» Володимира Яворівського. У 7-му скликанні Шкляр була помічницею народного обранця з депутатської групи «Суверенна європейська Україна» Олександра Донія.

 

Юрій Ткаченко став помічником Батенка вперше. У парламенті 8-го скликання він був помічником позафракційного депутата Володимира Парасюка. Нині також є помічником депутата Львівської міської ради 7-го скликання від УКРОПу Богдана Гула.

 

Юрій Осідач – один із найдосвідченіших помічників депутатів-мажоритарників від Львівської області, бо виконуватиме цю функцію шосте скликання поспіль. Помічником Батенка він буде вперше. У 8-му скликанні Осідач був помічником одразу трьох народних депутатів: Павла Унгуряна з «Народного фронту», Валентина Дідича та Андрія Вадатурського з «Блоку Петра Порошенка». Протягом 4-7 скликань він допомагав нардепу Юрію Круку, який за цей період представляв «Блок Юлії Тимошенко» та Партію регіонів.

 

Олександр Сироїд буде помічником народного депутата України вперше. Водночас він є помічником депутата Львівської міської ради 7-го скликання від УКРОПу Ігоря Телішевського.

 

У фракції «Європейська солідарність» Львівщину представляють троє депутатів – Микола Княжицький, Андрій Лопушанський та Михайло Бондар. Разом вони співпрацюють уже із 14 помічниками.

 

Княжицький уже має 6 помічників, 3 з яких працюють платно: Ірина Гандзюк, Уляна Пак, Микола Хоменко. На громадських засадах нардепові допомагають Андрій Владимир, Володимир Глущенко, Анастасія Равва.

 

 

 

Ірина Гандзюк буде його помічницею третє скликання поспіль. У 7-му скликанні вона допомагала нардепу, коли він входив до фракції «Батьківщини», а у 8-му – коли належав до фракції «Народного фронту».

 

Микола Хоменко втретє поспіль буде помічником Княжицького. Також у 6-му скликанні він був помічником нардепа Юрія Триндюка, що представляв «Блок Юлії Тимошенко».

 

Андрій Владимир уперше буде помічником Княжицького, а у ВРУ 8-го скликання працював помічником Андрія Левуса з фракції «Народного фронту».

 

Володимир Глущенко працюватиме помічником у Княжицького вже друге скликання.

 

Уляна Пак та Анастасія Равва будуть помічницями Княжицького вперше.

 

Лопушанський поки що співпрацює з двома помічниками.

 

Фото: slovoidilo.ua

 

Ігореві Свистуну нардеп платить зарплату. Свистун уже був помічником Лопушанського у ВРУ 8-го скликання, коли нардеп входив до «Блоку Петра Порошенка», перейменованого зараз на «Європейську солідарність».

 

Ще один помічник Лопушанського, Віталій Гриб, у ВРУ 7-го скликання був помічником нардепа-самовисуванця Сергія Міщенка. Той, своєю чергою, раніше входив до «Блоку Юлії Тимошенко» (ВРУ 5-го і 6-го скликань).

 

Михайло Бондар уже має 6 помічників, з них двоє є оплачуваними: Сергій Когут і Кароліна Переверзєва. На громадських засадах нардепу допомагають Ігор Барило, Володимир Вовк, Євгеній Гнатув, Богдан Мицик.

 

 

 

Сергій Когут, Кароліна Переверзєва, Ігор Барило та Євгеній Гнатув будуть помічниками Бондаря друге скликання поспіль. У парламенті 8-го скликання вони допомагали нардепу, коли він належав до фракції «Народного фронту».

 

Богдан Мицик працюватиме помічником нардепа вперше.

 

Львівську область у фракції «Голосу» представляють Наталія Піпа, Галина Васильченко та Ярослав Рущишин.

 

У Піпи є вже 10 помічників.

 

Фото: uhp.org.ua

 

Із усіх помічників лише двоє отримують зарплату: Ярина Ворона й Ольга Голубіцька. На громадських засадах із Піпою працюватимуть Ірина Бек, Тарас Боярчук, Сергій Васильченко, Володимир Марямпольский, Ігор Микуш, Віталій Федорінін, Анна Филистин, Маркіян Юринець.

 

Лише Тарас Боярчук буде помічником депутата третє скликання поспіль. У парламенті 8-го скликання він допомагав нардепу Григорію Тімішу з «Блоку Петра Порошенка», а в 7-му скликанні працював на Олега Панькевича від «Свободи».

 

Натомість інші помічники Наталії Піпи – новачки, які ще не мали відповідного досвіду.

 

Галина Васильченко має 6 помічників, одного – на платних засадах.

 

 

 

П'ятеро з її помічників – Андріана Шехлович, Андрій Рущак, Катерина Сойка, Орест Фільц та Олександр Золотухін – не мали відповідного досвіду.

 

Святослав Літинський буде помічником у ВРУ друге скликання поспіль. У 8-му скликанні він допомагав нардепу з «Народного фронту» Ігорю Васюнику.

 

Ярослав Рущишин співпрацює з 2 помічниками за трудовими договорами: Софією Дацюк і Тарасом Бойчуком. Вони обоє раніше не мали досвіду роботи помічниками народного депутата України.

 

Фото: tvoemisto.tv

 

Утім, Тарас Бойчук був помічником двох депутатів Львівської обласної ради 5-го скликання, зокрема Ярослава Рущишина та Мирослави Костюк із фракції «Нашої України».

 

У фракції «Слуги народу» Львівську область представляють двоє депутатів – Орест Саламаха та Юрій Камельчук. Разом вони співпрацюють аж із 16 помічниками.

 

Саламаха має 9 помічників, з яких лише 2 працюють платно.

 

Фото: naftovyk.in.ua

 

Семеро з його помічників – Борис Гарасим, Руслан Станіщук, Іван Герльовський, Олег Пилипців, Ростислав Сопільник, Омелян Стасула та Сергій Чурбанов – не мали відповідного досвіду.

 

Петро Басараба буде помічником народного депутата вдруге. У ВРУ 5-го скликання він допомагав нардепу від Соціалістичної партії України Ярославу Мендусю.

 

Роман Корпан теж буде помічником депутата Верховної Ради вдруге. У 4-му скликанні він співпрацював із нардепом від Блоку Віктора Ющенка «Наша Україна» Богданом Костинюком.

 

У Камельчука вже є 7 помічників, з яких 3 одержують зарплату: Геннадій Воловенко, Валерій Давидюк, Володимир Михалишин.

 

 

 

На громадських засадах з нардепом працюють Ірина Богачова, Станіслав Єкімов, Олег Рябикін, Андрій Шумський. Усі його помічники не мали раніше досвіду такої роботи.

 

Позафракційні

 

З-поміж позафракційних депутатів Львівську область у парламенті представляють двоє – Павло Бакунець та Андрій Кіт. Разом вони співпрацюють із 4 помічницями, які мають досвід такої роботи, і тільки одна з них представляла інші політичні команди.

 

Фото: varianty.lviv.ua

 

Позафракційний Бакунець із «Самопомочі» має двох помічниць – Марію Шелашеву та Марту-Стефанію Шульган. У ВРУ 8-го скликання вони обидві були помічницями депутатки від «Самопомочі» Оксани Сироїд.

 

У Андрія Кота є дві помічниці – Галина Ганущак-Світлична та Ольга Мельник, яким нардеп платить зарплату.

 

 

 

Ольга Мельник буде помічницею нардепа друге скликання поспіль.

 

Галина Ганущак-Світлична допомагає народним депутатам п'яте скликання поспіль. Удруге поспіль вона буде помічницею нардепа Кота, який у 8-му скликанні входив до фракції «Блок Петра Порошенка». У 7-му скликанні Ганущак-Світлична співпрацювала з народним депутатом із групи «УДАР» Ярославом Гінкою. У 5-му та 6-му скликаннях допомагала Володимирові Яворівському з «Блоку Юлії Тимошенко».

 

01.10.2019