Частина організаторів заявила про припинення акції під ВР.

 

У четвер увечері, по завершенні пленарного дня у роботі Верховної Ради, частина оргкомітету акції на підтримку "великої політичної реформи" оголосила про припинення вуличного протесту "до наступної сесії".

 

Заяву підписали громадські середовища – рух "ЧЕСНО", "Реанімаційний пакет реформ", "Автомайдан", "Антикорупційний штаб" та Центр протидії корупції.

 

"З трьох наших вимог конкретні кроки зроблені тільки по одному – недоторканності. Законопроекти по недоторканності відправлені до Конституційного суду. Через місяць, щонайбільше два, закон має повернутися в парламент і на наступній сесії бути схваленим", – ідеться в заяві, опублікованій на інтернет-сторінці руху "ЧЕСНО".

 

"Що стосується нових законів про вибори, нам вдалося змусити парламент вперше за три роки взятися за їх розгляд. Маємо домагатися результатів через два тижні. Ми вимагаємо прийняття нового виборчого закону на нинішній парламентській сесії", – зазначають автори.

 

"Повний провал" громадські середовища констатували за третім пунктом із числа вимог акції – зволіканням із внесенням до парламенту законопроекту про Антикорупційний суд.

 

"Голова держави виявився єдиним політиком, який не тільки проігнорував нашу акцію, а й знехтував її вимогами. Ми вимагаємо від Президента невідкладно подати законопроект про утворення антикорупційного суду, згідно з рекомендаціями Венеційської комісії на основі законопроекту #6011", – наполягають представники протесту.

 

"Ми будемо продовжувати боротися за наші вимоги власними методами", – підсумували активісти.

 

Водночас протестувальники констатували, що "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі "ухвалив рішення залишатися з людьми у наметовому містечку для продовження мирної акції протесту".

 

Цю заяву також підтримала "Ініціатива реальних дій" Мустафи Найєма.

 

Увечері кількасот протестувальників подалися до Адміністрації президента України. Як повідомляє "Радіо Свобода", представники демонстрантів передали в АП тексти законопроектів про Антикорупційний суд.

 

20.10.2017