Порошенко відвідав Гонтареву у Лондоні.

 

Колишній Президент України Петро Порошенко відвідав ексголову Національного банку Валерію Гонтареву в Лондоні. Пані Гонтарева скаржиться на тиск ворогів: у передмісті Києва спалили будинок Гонтаревої, синові спалили автомобіль, нова українська влада підтримує низку кримінальних справ проти ексголови НБУ.

 

 

"Валерія – не лише сильний менеджер, а й сильна особистість, – прокоментував свою поїздку Порошенко в нотатці у Facebook. – Коли треба було наражатися на небезпеку, щоб захистити кошти десятків мільйонів вкладників "Приватбанку", – вона не зламалася. Коли треба було брати відповідальність за складні рішення, щоб врятувати від колапсу всю банківську систему країни, – вона не зламалася. Не зламається й тепер, коли опоненти, переслідуючи її, не цураються бандитських прийомів. І самі стають бандитами".

 

Петро Порошенко подарував Гонтаревій футболку з шаржем від українського художника та музиканта Юрія Журавля й написом: "Валерія не зламається".

 

"Знайте: ніхто з нас не зламається", – додав Порошенко.

 

Два тижні тому, відразу після пожежі в своєму будинку, Валерія Гонтарева зізналася в одному інтерв'ю, що після пережитого не отримує ані слова підтримки з боку Петра Порошенка.  

 

"Я звільнилася 10 травня 2017 року, повернулася з відпустки, прийшла в АП з єдиним запитанням: "Коли мене звільнять?". Сказали, що от-от. Дотягнули. Ну, ви знаєте... З того моменту ні разу його (Порошенка, – Z) не бачила. Понад те, скажу чесно: зараз, коли зі мною сталася трагедія, він мені навіть sms не написав", – сказала Гонтарева в інтерв'ю LB.ua.

 

Нагадаємо, 30 серпня Валерія Гонтарева повідомила про те, що її збив автомобіль у центрі Лондона. Ексголові Нацбанку довелося пережити операцію. Вона вважає, що напад пов'язаний із політичними переслідуваннями.

 

Вночі на 5 вересня невідомі облили бензином і підпалили автомобіль, зареєстрований на невістку банкірки, яку також звуть Валерією Гонтаревою.

 

Напередодні останнього інциденту стало відомо, що Печерський суд Києва ухвалою від 27 серпня дозволив Держбюро розслідувань силовий привід Гонтаревої на допит у справі про зловживання службовим становищем членами правління Нацбанку.

 

Ексголова Нацбанку заявила, що до неприємностей довкола її сім'ї може бути причетний ексвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський: "Він мені весь час погрожував. Я навіть дала інтерв'ю BBC, що якщо щось трапиться зі мною в Лондоні, то ми повинні знати, хто за цим стоїть".

 

Вночі на 17 вересня невідомі спалили будинок Валерії Гонтаревої у селі Гореничі під Києвом; сім'я Гонтаревої мешкала в ньому, поки не покинула Україну.

 

Ігор Коломойський стверджував, що підпал вигідний самій Гонтаревій, бо дозволить проситися під політичний притулок у Британії.

 

30.09.2019