Коломойський вважає, що Гонтарева сама зацікавлена у підпалі.

 

Олігарх Ігор Коломойський вважає, що підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої у селі Гореничі під Києвом може бути вигідний самій соратниці Петра Порошенка.

 

Про це пише видання "Українська правда", котре контактувало з Коломойським після пожежі в Гореничах.

 

 

"Тепер, скоріше за все, її не видадуть. Тож думайте самі", – написав Коломойський.

 

Нагадаємо, Валерія Гонтарева вранці заявила, що вважає зацікавленою у своєму переслідуванні особою саме Ігоря Коломойського.

 

Реаґуючи на гіпотези Ігоря Коломойського, Валерія Гонтарева заявила, що не бачить, в який спосіб їй може зарадити статус політичного біженця у Великій Британії.

 

"Я легально живу й працюю у Великій Британії. Я не бачу, чим мені допоможе статус біженця в цій країні", – сказала Гонтарева в коментарі "Радіо Свобода".

 

Колишня голова НБУ назвала "нісенітницею" слова своїх опонентів, які припускають, що вона сама організувала підпал будинку й автомобіля своєї невістки, щоби отримати політичний притулок у Великій Британії та уникнути слідства в Україні.

 

"Таку нісенітницю навіть не можу коментувати. Інцидентів зі мною вистачило б уже на 20 політичних біженців", – сказала Гонтарева.

 

 

Валерія Гонтарева негативно відреаґувала на припущення про імітацію переслідувань. "Це повна ахінея! Нехай поліція нарешті скаже своє слово, хто й навіщо це робить", – зазначила колишня голова НБУ.

 

Гонтарева наголосила, що не знає, хто стоїть за підпалом будинку. Натомість розповіла, що їй погрожували впродовж останніх п’яти років. "Зараз погрози надходили тільки від Коломойського та Портнова. Усі вони були в публічній площині", – зазначила Гонтарева.

 

Наприкінці серпня ексголову НБУ в столиці Великої Британії Лондоні збив автомобіль. Через тиждень вона повідомила, що в Києві підпалили машину її невістки – також Валерії Гонтаревої.

 

Колишня голова Нацбанку вважає ДТП й інцидент з автомобілем її невістки "ланками одного ланцюга" й пов’язує їх зі своєю діяльністю на посаді голови регулятора.

 

12 вересня Державне бюро розслідувань провело обшуки в київській квартирі Гонтаревої в межах провадження щодо можливого зловживання службовим становищем посадових осіб правління Національного банку в 2016 році.

 

17.09.2019