Місія МВФ зустрілася з президентами – теперішнім і колишнім.

 

Президент України Володимир Зеленський відбув зустріч із заступником директора європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Джулією Козак і керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом, під час котрого обговорив порядок денний реформ в України.

 

Зеленський стверджує, що програма реформ спрямована на підтримку макроекономічної стабільності та зростання економіки, повідомила пресслужба АП.

 

 

Президент похвалився, що менш ніж за місяць роботи новообрана Верховна Рада ухвалила низку законів, спрямованих на реформування фінансового сектору, детінізацію економіки "та реальну боротьбу з корупцією".

 

"Я запевняю у повній підтримці структурних реформ в економіці, незалежності Національного банку та всебічного розслідування зловживань у банківському секторі", – додав Зеленський.

 

Банкова повідомила: сторони торкнулися питання подальших реформ енергетичного сектору та ситуації щодо "Приватбанку".

 

Президент зазначив, що подальша співпраця з Міжнародним валютним фондом є важливим елементом посилення довіри до України з боку іноземних інвесторів і міжнародних партнерів.

 

Делеґація МВФ також зустрілася із попереднім Президентом України Петром Порошенком. 

 

"Із представниками місії МВФ обговорили проект державного бюджету на 2020 рік. Погодилися, що він має базуватися на реалістичних цілях і відповідати домовленостям із МВФ", – написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Представники зазначили в розмові з Порошенком, що наразі важливо забезпечити незалежність Національного банку України.

 

"Закликав МВФ звернути увагу на те, що ревізія націоналізації "Приватбанку" може підірвати не тільки макроекономічну стабільність, але й інвестиційний імідж України. Ми не маємо цього допустити", – додав Порошенко.

 

Місія працюватиме в Україні до 26 вересня.

 

21.09.2019