ВР забракло голосів для закону про автономне прослуховування НАБУ і ДБР.

 

Верховна Рада не змогла ухвалити в другому читанні законопроєкт, згідно з яким Національне антикорупційне бюро і Державне бюро розслідувань мали отримати право самостійно здійснювати прослуховування чиновників. Проєкт також передбачав скасування "правок Лозового".

 

 

За ухвалення законопроєкту в цілому проголосувало 196 депутатів, інформує "Радіо Свобода". До цього депутати розглядали правки, подані до документа – і частина з пропозицій викликала суперечки.

 

Під час голосування голова парламенту Дмитро Разумков спробував зупинити процес з огляду на перспективу провалу, проте система "Рада" таки показала результат.

 

Після цього спікер виніс пропозицію про повернення законопроєкту на доопрацювання з наступним поданням на повторне друге читання. Це рішення підтримали 242 депутати. Невдовзі Разумков закрив засідання парламенту.

 

"У найвідповідальніший момент на табло загорілось 196. Річ у тому, що депутати бачать результат на кілька секунд раніше, ніж журналісти на центральному табло. Так само бачить і спікер. Тому, на всезагальне здивування, Дмитро Разумков зупинив голосування.

Радісний гамір опозиції з "ЄС" черговому провалу більшості змінився не менш голосним, але невдоволеним завиванням від дій спікера.

Разумков намагався переконати зал, що він зупинив голосування ще до появи результату і не бачив, які там цифри. Опозиція кричала, що він порушує регламент".

З репортажу Цензор.нет

 

29 серпня Президент України Володимир Зеленський вніс законопроєкт №1009, що пропонує надати НАБУ і ДБР право самостійно здійснювати прослуховування.

 

Документ передбачає вилучення з Кримінального процесуального кодексу та закону про статус народного депутата норми, що забороняє без згоди Верховної Ради здійснювати обшук народного депутата, огляд його особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення, а також втручатися в таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції.

 

"Лідери фракції вийшли через ложу уряду, щоб не спілкуватись з пресою.

– Оля, Оля, – а що трапилось? Поясни, що там не так у тому законі? – гнався один зі "слуг" за Ольгою Савченко, яка не підтримала законопроєкт.

Що відповіла Ольга – не було чути через гамір, але після кількох фраз ще один з учасників цього гурту вимовив фразу: "Треба ініціювати фракцію і попросити їх більше не вносити таку х**ню".

З репортажу Цензор.нет

 

20.09.2019