Зеленський і Аваков вимагають розслідувати підпал будинку Гонтаревої.

 

Президент України Володимир Зеленський вимагає від правоохоронних органів оперативного розслідування обставин пожежі в будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої у селі Гореничі під Києвом.

 

Про це йдеться в коментарі, поширеному пресслужбою Офісу Президента.

 

 

"Пожежа в будинку колишньої очільниці НБУ – брутальний злочин, швидке розслідування якого має стати пріоритетом у роботі правоохоронних органів. В Україні всі мають почуватися захищеними, незалежно від колишніх або нинішніх посад і політичних поглядів. Право на безпеку та право на приватну власність мають бути непорушними", – заявив Президент. Водночас Зеленський багатозначно додав, що право власності може бути обмежене лише судом.

 

Голова держави чекає від компетентних відомств якнайшвидшого розкриття "цієї провокації".

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив вважає, що підпал будинку ексголови НБУ може нашкодити українським державним інтересам на тлі приїзду місії Міжнародного валютного фонду.

 

"Нічний підпал будинку Гонтаревої – неприпустимий прояв кримінального тиску. Той, хто замовив і виконав це у момент прибуття місії МВФ в Україну, не просто підпалювач, він – ворог, який шкодить своїй державі. Поліція розслідує цю справу і докладе всіх зусиль для пошуку злочинця", – прокоментував Аваков на своїй сторінці у twitter.

 

17.09.2019