Інтонація Путіна дає Андрію Богдану надію на кінець війни.

 

Голова Офісу Президента Андрій Богдан заявив про те, що переговори між Володимиром Зеленським та Владіміром Путіним відбуваються у комфортній інтонації. На його думку, ця інтонація свідчить про потенціал завершити конфлікт.

 

Про це Богдан сказав у інтерв'ю BBС

 

 

"Те, що я знаю, – було три телефонні розмови, суть та інтонація цих розмов дають мені надію на завершення військового конфлікту", – заявив голова ОП.

 

Очільник президентського офісу вірить у потенціал переговорів між Україною та Росією саме на рівні лідерів. Андрій Богдан зізнався, що дипломати його дратують.

 

"Я за весь час своєї бюрократичної роботи дуже недолюблюю дипломатів. У мене дуже багато колег і друзів, які там працюють. Але я така людина, якій треба говорити те, що думаєш, і чути у відповідь те, що людина думає. А вони можуть говорити п'ять годин ні про що. Ти втратив п'ять годин, а про що говорили, ти не розумієш", – сказав Богдан.

 

Зокрема, голову ОП не зачепило запитання журналістів про заяви дипломатів МЗС Росії щодо переговорного процесу з Україною.

 

"Я не хочу ображати дипломатів, вони дуже порядні люди, але здається мені, найбільшим дипломатом, який приймає рішення в Росії, є президент. Мабуть, як уже і в Україні. У нас так вже вимальовується, що є центр прийняття міжнародних рішень, і слава Богу", – відрубав голова ОП.

 

Андрій Богдан певен, що операція обміну поневоленими звершилася завдяки тому, що Банкова мала достатньо політичної волі. Що ж до того, чому ця мета не далася Петрові Порошенку, то голова ОП поширив конспірологічну версію: "Є моє особисте глибоке переконання, воно не має зараз відношення до того, що вважає держава: мені здається, що Петру Олексійовичу було вигідно тримати наших бранців там для того, щоб цим аргументом впливати на думки провідних політиків світу".

 

16.09.2019