Коломойський бачить вікно можливостей для мирової угоди щодо "Приватбанку".

 

Український олігарх Ігор Коломойський у спорі про націоналізацію "Приватбанку" готовий погодитися на мирову угоду та отримання сатисфакції за обвинувачення, висловлені на його адресу раніше.

 

Про це Коломойський сказав у кулуарах конференції YES, організованої Фондом Віктора Пінчука в Києві, у п'ятницю, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Коломойський є давнім суперником Пінчука й брав участь у "Ялтинській європейській стратегії" вперше

 

"Ми задекларували, що не хочемо катаклізмів, а хочемо просто правової оцінки й після цього – мирової угоди, виходу з цієї ситуації. Нам не потрібен банк за будь-яку ціну", – сказав Коломойський.

 

Він не поділився очікуваннями від цього компромісу. "Якась мирова угода, якось вийти з ситуації. Вона не може бути вічно в напруженні. Сьогодні хороше вікно можливостей", – зазначив компаньйон Володимира Зеленського.

 

Бізнесмен додав, що він готовий відмовитися від претензій на повернення до складу акціонерів "Приватбанку". "Я, може, і хотів [повернути банк], але якщо ситуація не дозволятиме й це загрожуватиме турбулентністю на ринку, тоді не хотів би", – змилосердився Коломойський.

 

"Нам насамперед потрібна сатисфакція за все те, що про нас говорили й писали", – чекає він.

 

Коломойський вважає, що після зміни влади в Україні спір навколо націоналізації "Приватбанку" легше вирішити. "За попереднього Президента це було складно, тому що важко вирішувати й боротися з тим, хто сам це все зробив і був безпосереднім учасником", – виправдовується Коломойський.

 

"Сьогодні крім, скажемо так, деяких діячів Нацбанку, з тих, хто брав участь у націоналізації "Приватбанку", при владі нікого немає", – тішиться Коломойський.

 

Він стверджує, що в Міністерстві фінансів є розуміння, що потрібно "якось вийти з цієї ситуації".

 

13.09.2019