Верховна Рада назвала нелеґітимними російські вибори у Криму.

 

Верховна Рада ухвалила заяву, в котрій засудила і визнала нелеґітимним голосування на території окупованого півострова у рамках місцевих виборів у Росії.

 

За ухвалення постанови "Про невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України – Автономна Республіка Крим та місто Севастополь» проголосувало 325 народних депутатів, інформує УНІАН. Не голосувала в повному складі лише фракція партії “Опозиційна платформа – За життя”.

 

Голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко заявив, що в Криму 8 вересня Російською Федерацією були проведені незаконні вибори. "Ці дії вже були визнані незаконними низкою держав", – зазначив він.

 

Зі слів депутата, "наша заява не поверне Криму, але стане чітким доказом, що незалежно від того, яка Верховна Рада, в якому скликанні, в складі яких фракцій, національною ідеєю України є повернення наших окупованих територій, є повернення наших громадян до складу української сім‘ї".

 

Яременко наголосив, що це є сигналом про те, що Україна не змінить своєї політики і це є національною ідеєю нашої держави.

 

12.09.2019