Рябошапка проведе аудит "майданівських" справ.

 

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив про те, що вважає недостатнім темп розслідування злочинів, скоєних під час Революції гідності. Керівництво Генпрокуратури планує здійснити аудит "майданівських" справ.

 

Про це Рябошапка сказав у інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

 

 

"Через кілька місяців буде шість років з того часу, як були здійснені злочини на Майдані, коли були вбивства. Крім цього, минуло сім або вісім років з моменту інших злочинів, за якими йде слідство, наприклад, зловживань при будівництві цього приміщення (нової будівлі Генеральної прокуратури, – Z). Можете собі уявити, наскільки перспективно завершити ці справи через стільки часу. Думаю, що потрібен аудит, не тільки за моєї участі як керівника, а і професійних незалежних юристів, у тому числі адвокатів Небесної сотні", – поінформував Генпрокурор. 

 

"Мені здається, що за шість років можна було просунутися далі, і суспільство вимагає значно більших результатів", – додав Рябошапка.

 

Генпрокурор сказав, що йому потрібен час, аби розібратися з розслідуванням. "Ми говорили з Горбатюком (керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ, – Z), зустрічалися вже кілька разів. Насправді там не все так просто, як може здаватися. Є величезний обсяг матеріалів, який потрібно вивчити самостійно. Тому що у таких довідках або зі слів кураторів і слідчих скласти об'єктивну картину просто неможливо. Треба самому сідати, заглиблюватися у це, і тільки тоді можна зрозуміти перспективу цих справ", – зазначив Рябошапка.

 

09.09.2019