Путін заявив про завершення переговорів щодо обміну поневоленими.

 

Президент Росії Владімір Путін заявив про те, що Україна та РФ підходять до завершення переговорів щодо обміну утримуваними особами.

 

Про це Путін сказав у Владивостоці на Східному економічному форумі, інформує аґенція УНІАН.

 

 

"Ми фіналізуємо наші переговори з приводу обміну. Думаю, що він буде досить масштабним, і це вже було б хорошим кроком вперед у бік нормалізації", – сказав Путін, відповідаючи на запитання модератора про те, коли відбудеться обмін між Україною та Росією.

 

При цім він зазначив, що народний депутат Віктор Медведчук особливо переживає за кількох фігурантів, які перебувають у місцях позбавлення волі в РФ. "Нам досить складно було приймати рішення стосовно конкретних людей, але, виходячи з міркувань гуманності, ми підходимо до фіналізації переговорів, які ми бачимо, в тому числі з офіційною владою", – сказав Путін і наголосив, що незабаром про все стане відомо.

 

Коментуючи перспективи українсько-російських реляцій, Путін сказав: "В історичній перспективі це неминуче – буде повна нормалізація відносин, тому що ми дві частини одного того самого народу". Він додав, що відносини "в найближчій перспективі залежатимуть від чинного українського керівництва".

 

На самій же зустрічі з Віктором Медведчуком, котра відбулася на полях форуму, Владімір Путін сказав: найближчим часом керівництво України та Росії оголосить про ухвалені рішення.

 

Коментуючи згадування Медведчуком українських політв'язнів Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, президент РФ зазначив, що стосовно цих фігурантів у Москви є "особлива позиція". "Це складне для нас питання. Ми, безумовно, будемо рухатися в цьому напрямку, і найближчим часом, як і домовилися з чинною офіційною владою в Україні, ми спільно оголосимо про ухвалені рішення", – заявив Путін.

 

05.09.2019