Американські сенатори закликали Трампа терміново надати фінансову допомогу Україні.

Йдеться про гроші на посилення української обороноздатності.

 

 

Група сенаторів, серед яких є і республіканці, й демократи, надіслала президентові Сполучених Штатів Дональдові Трампу лист із закликом без зволікання надати 250 мільйонів доларів фінансової допомоги Україні. Про це повідомило видання Defense News.

 

На думку американських законодавців, військова допомога США «вже допомогла Україні переламати ситуацію в конфлікті з Росією», але потрібно забезпечити захист територіальної цілісності України в майбутньому. «Допомога дозволила Україні розвинути незалежний військовий потенціал і навички, необхідні для відбиття агресії Кремля, яка не припиняється», – йдеться в листі сенаторів.

 

Фінансовий пакет під назвою «Ініціатива сприяння безпеці в Україні» (Ukraine Security Initiative) був схвалений Конґресом США. Проте адміністрація Трампа поки що не надала грошей Києву.

 

Американське видання Politico раніше повідомляло, що припинення фінансування сталося з ініціативи президента Трампа, котрий попросив свою команду з національної безпеки переглянути програму фінансування України в цій галузі. За словами представників Білого дому, на яких посилається видання, президент хоче переконатися, що гроші будуть витрачені відповідно до інтересів США. Для Трампа це є головним пріоритетом в його зовнішній політиці.

 

Гроші наразі перебувають на рахунку Міністерства оборони США. Пентаґон повідомив, що підтримує пакет допомоги Києву і готовий надати кошти відразу після отримання вказівки з Білого дому.

04.09.2019