Олексія Гончарука затвердили прем'єр-міністром.

 

Верховна Рада затвердила Олексія Гончарука на посаді прем'єр-міністра. На момент призначення Гончарук працював заступником керівника Офісу Президента України. 

 

 

Кандидатуру Гончарука підтримало 290 народних депутатів. У фракційному перерізі голосували "Слуга народу", "За майбутнє", частина позафракційних.

 

Олексієві Гончаруку – 35 років. Він є наймолодшим прем'єр-міністром в історії України. Походить із постмайданних реформаторських середовищ; консультував урядовців у Кабінеті Міністрів минулих каденцій.

 

Перед голосуванням за прем'єра до сесійної зали прибув Президент України Володимир Зеленський.

 

 

Сам Олексій Гончарук, виступаючи перед голосуванням, заявив, що ставить собі за мету розвинути економічне зростання. Пообіцяв запровадити рівні правила.

 

"Дуже довго в країні велика кількість людей вважала, що Україну можна як державу використовувати для створення для себе конкурентних переваг. Ми це припинимо. Залізницю,  обленерго, облгази і так далі і тому подібне не можна використовувати як отримання надприбутків за рахунок інших. Це означає, що енергоринки, інфраструктура – це сфери, в яких пріоритетом слід створити умови для конкуренції", – заявив кандидат.

 

Гончарук пообіцяв працювати на досягнення енергетичної незалежності та впровадження енергоефективності.

 

Посадовець задекларував намір здійснити ревізію державних служб і чиновників за критерієм ефективності. "Ми маємо намір у найближчий місяць проаналізувати діяльність усіх органів“, – зазначив Гончарук.

 

Він пообіцяв, що неефективних керівників звільнять. “А окремих і аналізувати нічого – ДАБІ, наприклад, Держкомзем. Там на вихід одразу, на мою думку!” – додав Гончарук.

 

29.08.2019