Головою Верховної Ради обрано Дмитра Разумкова – 382 "за".

 

Народні депутати дев'ятого скликання обрали Головою Верховної Ради лідера партійного списку "Слуги народу" Дмитра Разумкова. За його кандидатуру на засіданні у четвер проголосувало 382 народних депутати.

 

 

Кандидатуру Разумкова підтримали всі фракції за винятком "Європейської солідарності". Перед тим "ЄС" оголосила про перехід в опозицію до влади.

 

У своєму виступі перед голосуванням Разумков сказав, що він ставить за мету відновити довіру до ВР, а також скасувати практику порушень реґламенту. 

 

"Саме на 9-те скликання покладено історичну місію – відновити довіру до державних інститутів, запустити законодавчий механізм економічного зростання, очистити владу від корупційних практик та схем", – сказав Разумков.

 

Спікер анонсував реформу інститутів влади і самої Верховної Ради. "Найвищий законодавчий орган країни більше не буде олігархічним клубом за інтересами, притулком для втікачів від відповідальності або машиною для легалізації корупційних схем чи створення корупційних схем", – пообіцяв Разумков.

 

Він заявив про необхідність припинити "кнопкодавство", ухвалити механізм відкликання депутатів, зняти депутатську недоторканність.

 

Колишній голова ВР під час прощального виступу

 

29.08.2019