Сенцова етапували до Москви. Готується обмін.

 

Українського режисера Олега Сенцова, засудженого у Росії за обвинуваченням у тероризмі, спровадили до Москви. Наразі він перебуває в СІЗО-2, відомому як "Бутирська в'язниця".

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс", покликаючись на поінформоване джерело.

 

 

"Сенцова переправлено з колонії в ЯНАО, де він відбував покарання, до Москви, в Бутирку", – сказав співрозмовник аґенції.

 

Раніше російські медії писали, що українця, звільнення якого тривалий час домагалася Україна й низка міжнародних організацій, внесено до списку для обміну утримуваних осіб між РФ і Україною.

 

"Його доправили до Москви в рамках процесу обміну, що відбувається", – зазначив співрозмовник "Інтерфаксу".

 

Інформацію про перевезення Сенцова підтвердив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, новообраний народний депутат ("Європейська солідарність") Ахтем Чийгоз.

 

“Так, Олег Сенцов в Лєфортово. І, згідно з тією інформацією, якою я володію, в п’ятницю мають прибути. Всі разом. Але це настільки попередньо, тому що я сам пройшов цей шлях і знаю, що зміни можуть бути. Але принцип сам, що вони вже там знаходяться, і це питання поставлено на рейки, і він все рівно буде відпрацьований, це так”, – сказав Чийгоз, згідно з повідомленням "Укрінформу".

 

Нагадаємо, минулого тижня до Москви звезли і багатьох інших українських політв'язнів. Україна, зі свого боку,  звільнила головного редактора сайту "РІА Новості – Україна" Кирила Вишинського.

 

29.08.2019