Новий парламент затвердить Кабінет Міністрів сьогодні.

 

На своєму першому засіданні Верховна Рада дев'ятого скликання має намір затвердити прем'єр-міністра та склад уряду.

 

Про це йдеться у тексті порядку денного першого дня роботи парламенту 29 серпня, затвердженого підготовчою групою з організації роботи ВР. Фотокопію розпорядку опублікувало видання "Українська правда".

 

 

Так, депутати оберуть керівництво Верховної Ради, голів, заступників і секретарів у комітетах. 

 

На першому засіданні призначать прем’єр-міністра, міністра оборони, міністра закордонних справ.

 

Також депутати затялися звільнити старого і призначенити нового голову Служби безпеки. Рада також вирішить питання про надання згоди на звільнення Президентом Генерального прокурора і призначення нового.

 

Нардепи припинять повноваження депутатів, призначених до складу вже нового Кабміну, звільнять старих міністрів.

 

У партії "Слуга народу" вирішили не закінчувати засідання 29 серпня аж до того часу, поки Верховна Рада не проголосує за всі кадрові рішення.

 

"Якщо не будемо встигати, то продовжимо засідання. Може, і до ночі будемо", – сказав він.

 

В обід фракція "СН" планувала провести перше засідання, під час котрого мала намір обрати керівництво фракції та обговорити кандидатури міністрів.

 

Корнієнко підтвердив, що наразі тривають дискусії щодо кандидатур в уряді, найбільше запитань викликає фігура чинного глави МВС Арсена Авакова (раніше йому пророкували крісло віце-прем'єра з силових питань).

 

Зі слів депутата, найімовірніше, Кабмін очолить "людина на ім’я Олексій" (ідеться про заступника голови Офісу Президента Олексія Гончарука).

 

29.08.2019