Депутати Верховної Ради IX скликання склали присягу на урочистому засіданні.

 

У Верховній Раді відбулося урочисте засідання, під час якого народних депутатів України нового скликання привели до присяги. Керував засіданням голова ВР минулого скликання Андрій Парубій, згідно з регламентом.

 

 

Присягу зачитав найстарший за віком народний депутат України Юлій Іоффе ("Опозиційна платформа – За життя"). Народні депутати слухали оголошення присяги стоячи. Згодом Голова ВР Андрій Парубій оголосив перерву, аби народні депутати письмово скріпили текст присяги своїми підписами.

 

Після урочистого засідання має розпочатися робоче засідання ВР, на якому планують розглянути загалом 27 питань із порядку денного, зокрема затвердити прем'єр-міністра та персональний склад уряду. Початок засідання – о 13:00.

 

В урочистому засіданні взяв участь Президент України Володимир Зеленський, хоча він і не мав слова.

 

 

Перед засіданням на місцях народних депутатів розставили випуск газети "Дзеркало тижня" з публікацією "Мами" – фотопроєктом, котрий охоплює 321 фотографію матерів солдатів, загиблих у війні на Донбасі. Під кожною знимкою вказано ім’я мами, її сина, його вік на момент загибелі та ім’я, яким вона називала його в дитинстві: Васильок, Зозулечка, Котик, Сонечко тощо.

 

 

29.08.2019