Прем'єр Литви хворий на рак.

Проте Саулюс Сквярняліс не має наміру полишати посаду.

 

 

Прем'єр-міністр Литви Саулюс Сквярняліс повідомив після засідання уряду в середу, 28 серпня, що у нього виявлено лімфому – гематологічний рак лімфатичної системи першої стадії. Литовський прем'єр сподівається одужати після лікування в вересні й жовтні. Про це повідомив інформаційний портал Delfi.

 

Хворобу діагностували в травні під час перевірки здоров'я. Це було після президентських виборів, в яких прем'єр брав участь як кандидат від урядової Аграрної партії.

 

«Щоб задовольнити вашу цікавість, можу сказати, що з тих пір, як я працював в поліції, щорічно проходив обстеження у лікарів. До цього я проходив комісію в липні 2018 року, все було в порядку, як зазвичай. Я почував себе чудово. Після президентських виборів я вирішив перевірити своє здоров'я, під час перевірки помітили збої в лімфатичній системі. На жаль, діагноз можна було встановити тільки після операції – лімфома, перша стадія, вона не поширилася, зараз проводиться лікування – імунотерапія і хіміотерапія. Перший цикл я почав вчора, сьогодні почуваюся чудово», – запевнив він журналістів.

Президент Литви Ґітанас Науседа надав Сквярнялісу можливість не ходити на роботу до четвертого жовтня. Згідно з декретом глави держави, прем'єра під час лікування буде заступати міністр енергетики Жиґімантас Вайчюнас.

28.08.2019