Суд звільнив Вишинського з-під варти.

 

Київський апеляційний суд випустив колишнього головного редактора "РІА Новості – Україна" Кирила Вишинського з-під варти під особисте зобов’язання.

 

Про це повідомляє прокуратура АР Крим у Facebook.

 

 

"Сьогодні, 28 серпня 2019 року, Київський апеляційний суд скасував ухвалу Подільського районного суду міста Києва від 19 липня 2019 року, якою було продовжено тримання під вартою керівнику незареєстрованої організації "РІА Новості – Україна", та відповідно змінив міру запобіжного заходу на особисте зобов’язання", – йдеться у повідомленні. 

 

Вишинський відбув під вартою 1 рік і 3 місяці, нагадує "Громадське".

 

Кирила Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018-го після обшуків в офісі, а 17 травня Вишинського взяли під варту на два місяці без права внесення застави.

 

Його підозрюють у державній зраді. За даними СБУ, Вишинський працював на країну-агресора у межах гібридної інформаційної війни проти України.

 

Згодом Вишинському повідомили нову підозру – в незаконному поводженні зі зброєю.

 

1 червня 2018 року головред "РІА Новості" заявив про відмову від українського громадянства. Путін, зі свого боку, назвав "безпрецедентною" ситуацію із затриманням Вишинського.

 

Вишинський є у списку 36 осіб, яких Україна готова передати Росії в обмін на 23 заручників Кремля.

 

18 липня 2019-го в Офісі Президента України Володимира Зеленського заявили, що Україна пропонує Кремлю одночасно звільнити Вишинського і Сенцова.

 

19 липня адвокат Вишинського завив, що про обмін не ідеться, лише про звільнення.

 

28.08.2019