Волкер: США чекають від Зеленського реформ перед його візитом.

 

Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер заявляє, що у США очікують від України формування нового уряду і реалізації задекларованих намірів перед візитом Президента України Володимира Зеленського до Вашінґтона.

 

Про це спецпредставник США сказав в інтерв'ю на телеканалі "Прямий".

 

 

"Уряд США радо підтримує ті ініціативи, які оголошував пан Зеленський під час передвиборчої кампанії і які звучать нині, доки формується уряд. Це і обіцянки продовжити реформи та боротися з корупцією, і наміри продовжити деолігархізацію, й оголошений шлях на зближення із ЄС та НАТО. Ми також високо цінуємо заяви про те, що Україна виконуватиме свої зобов'язання для досягнення миру. Ми все це дуже підтримуємо", — заявив Волкер.

 

Зі слів Волкера, Зеленський поки що не мав можливості втілити свої ініціативи, бо новий парламент ще не розпочав працювати.

 

"Це станеться уже найближчими тижнями, і тоді ми побачимо, який сформується уряд, хто стане прем'єр-міністром, хто очолить МЗС. І ми хочемо близько працювати із новою командою над втіленням всіх оголошених намірів та ініціатив", — додав спецпредставник США.

 

"Ми б хотіли, щоб під час візиту Президента Зеленського до Білого дому ми могли б говорити про те, чого досягнула українська влада, і про наші досягнення у двосторонній співпраці", — сказав Волкер.

 

Він зазначив, що дата візиту Зеленського до Сполучених Штатів ще не визначена. "Обидвох президентів очікують на урочистостях у Варшаві, тому, можливо, вони зможуть зустрітися саме там і мати там бесіду, але ми досі працюємо над датами візиту до Білого дому", — сказав Волкер.

 

1 вересня у Варшаві за участі лідерів багатьох країн відбудуться заходи, приурочені до 80-х роковин початку Другої світової війни.

 

27.08.2019