Обмін поневоленими відбудеться до кінця тижня, – адвокат.

 

Україна та Росія відновлюють підготовку до обміну поневоленими. Їхнє повернення на батьківщину планують провести до кінця тижня.

 

Про це заявив адвокат росіян, які перебувають в українських в'язницях, Валентин Рибін у коментарі ґазеті "Ізвєстія".

 

 

"Я очікую обміну цього тижня. Точної дати наразі сказати не можу. Діло в тому, що в Україні з 24 серпня вихідні – з вівторка відновиться активна робота і почнуться зрушення. Так чи інакше, незабаром все має відбутися", – сказав Рибін, адвокат ув'язнених громадян РФ Максіма Одінцова, Алєксандра Баранова та Євґєнія Мефьодова.

 

Згідно з даними російського видання, наразі сторони вирішують проблему зняття всіх обвинувачень із осіб, звільнених на обмін.

 

Зі слів Рибіна, в осіб, яких відправлять на батьківщину, не може повторно виникнути проблем із законом через колишні звинувачення. "Ми займаємося питанням процесуального очищення тих, хто буде проходити через обмін. Це має відбутися. З вівторка процедуру підготовки людей до обміну буде продовжено", – сказав адвокат росіян.

 

Рибін підтвердив, що опрацьовують формулу "33 на 33", втім, оголошені цифри не можна вважати остаточними. "Це можлива формула. Склад обговорюють в процесі щоденної роботи. Може бути більше, а може і менше", – додав адвокат.

 

27.08.2019