Партія "Слуга народу" погодилася на створення ветеранської комісії у ВР.

 

Підготовча депутатська група у понеділок ухвалила рішення про створення тимчасової спеціальної комісії з питань ветеранів. 

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

"Підгрупа проголосувала попередньо за створення тимчасової спеціальної комісії з питань ветеранів. Її керівником було одноголосно обрано представницю "Європейської солідарності" Яну Зінкевич", – сказав народний депутат від "Європейської солідарності" Артур Герасимов.

 

Раніше підготовча депутатська група проголосувала в цілому пропозицію про формування 23 комітетів у Верховній Раді 9-го скликання. Серед них передбачали створення комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів (у Верховній Раді 8-го скликання був комітет у справах ветеранів та осіб з інвалідністю). Партія "Слуга народу" не погоджувалася на окремий "ветеранський" комітет.

 

Як заявив кандидат напосаду голови Верховної Ради України Дмитро Разумков, партія "Слуга народу" запропонувала майбутнім опозиційним фракціям очолити чотири комітети – з питань прав людини та деокупації тимчасово окупованих територій; свободи слова, молоді та спорту; євроінтеграції та комісію з питань ветеранів.

 

Разумков відмовився назвати кандидатури, яким пропонують очолити комітети, пославшись на те, що наразі немає консолідованого рішення з цього питання.

 

"Я думаю, що до вечора ми вже отримаємо всі пропозиції стосовно керівного складу в комітетах і до ранку вийдемо з консолідованою позицією", – сказав він.

 

У понеділок низка учасників зустрічі зробили висновок, що поруч зі "Слугою народу" найприйнятніші "комітетські" пропозиції одержала партія "Голос". "Найбільше керівних посад отримав "Голос" – 15. Тобто кожен член фракції у них – уже керівник. І велику кількість практично ключових посад отримали позафракційні, не відомі нікому взагалі", – заявив представник "ОПЗЖ" Вадим Рабинович.

 

Артур Герасимо ввважає, що прообразом коаліції буде союз фракцій "СН", "Голос" і "Батьківщина".

 

"Сьогодні ми побачили прообраз нової коаліції – ми чітко зараз бачимо, що це буде "Слуга народу", як на мене, "Голос" і "Батьківщина", – сказав Герасимов журналістам у понеділок у Києві.

 

З його слів, коли сьогодні монобільшість розподіляла посади серед фракцій, зокрема опозиційних, "ми побачили, що деякі з них зовсім не опозиційні".

 

"Бачимо, що відбувається тісна співпраця і перерозподіл думок і всього іншого між "Слугою народу", "Голосом" і "Батьківщиною", – зазначив Герасимов, додавши, що це випливає з ухвалених попередніх рішень, "а завтра під час роботи групи голосуватимемо повністю й офіційно".

 

26.08.2019