США оштрафували Deutsche Bank.

Йому інкримінували реалізацію корупційних схем, зокрема в Росії.

 

 

Комісія з цінних паперів і бірж США (The United States Securities and Exchange Commission – SEC) оштрафувала Deutsche Bank на 16,2 мільйона доларів. Причиною штрафу названо участь німецького банку в корупційних схемах в Росії та Азійсько-Тихоокеанському реґіоні, які порушують закони Сполучених Штатів, спрямовані на переслідування корупції за кордоном. Про це повідомила телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

Так, німецький фінансовий інститут наймав, зокрема, в Росії на роботу родичів чиновників, котрі не володіли необхідною кваліфікацією. Це робилося для збереження існуючого бізнесу Deutsche Bank або укладання нових контрактів, зазначено в заяві SEC. Персонал Deutsche Bank готував для потенційних некваліфікованих співробітників чорнові версії резюме, заздалегідь передавав їм перелік запитань співбесіди і пояснював, як слід відповідати на них.

 

У Росії, за даними SEC, банк застосовував таку практику з 2009 до 2012 року. Так, один з найнятих в Росії співробітників продемонстрував, настільки слабкі результати в лондонському офісі, що його потрактували як «джерело проблем для репутації» кадрової програми і самого банку.

 

Ще один епізод стосується доньки російського заступника міністра. У 2009 році її батько попросив керівника російського відділення Deutsche Bank найняти доньку в офіс в Москві, Лондоні або Нью-Йорку як подяку за угоду з російською владою, якої домагався фінансовий інститут.

 

Сам Deutsche Bank не спростовує результатів розслідування, хоча не визнає своєї провини.

23.08.2019