МЗС Росії трактує заяву Зеленського про G7 як "безсенсовий набір літер".

 

Міністерство закордонних справ Росії вважає безсенсовою заяву Президента України Володимира Зеленського про потенційне повернення Росії до "Великої вісімки". Речниця МЗС РФ Марія Захарова написала на своїй сторінці у Facebook, що Москва чекає від Зеленського вже не сигналів, а дій.

 

 

Зокрема, спікерку російського МЗС здивував фраґмент, у котрому Зеленський розмірковує про здатність Росії "знову зайняти своє місце у порядку денному високої дипломатії".

 

"Шановний пане Президенте України, вам підсунули безсенсовий набір літер. Дипломатія – це діяльність держави зі здійснення цілей і завдань власної зовнішньої політики, а також зі захисту інтересів країни та її громадян за кордоном. Дипломатія є засобом здійснення зовнішньої політики держав. А от міжнародні відносини є середовищем, де цей засіб, цей інструмент застосовується", – повчає Захарова.

 

Речниця МЗС РФ збиткується зі Зеленського, кажучи, що вона готова "по-братськи" періодично консультувати Зеленського, поки він не укомплектував МЗС України. 

 

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський виступив проти повернення Росії до "Великої сімки". Голова держави нагадав, що світова спільнота вилучила РФ із G8 у відповідь на аґресію, проявлену проти України. Натомість тих передумов, котрі спричинили покарання Росії, наразі не усунуто.

 

"З березня 2014, після призупинення участі Росії в G8, нічого не змінилося. Український Крим надалі окупований, український Донбас і досі страждає від війни", – зазначив Зеленський у своєму дописі на Facebook.

 

"Повернення окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення понад 100 політичних в'язнів і українських моряків, яких утримує Кремль, буде справжнім серйозним сигналом світові про те, що Росія готова знову зайняти своє місце у порядку денному високої дипломатії", – підкреслив Президент.

 

Володимир Зеленський висловив подяку тим країнам, "котрі послідовно підтримують Україну у відстоюванні нашої територіальної цілісності та суверенітету".

 

22.08.2019