Лавров порадив не чекати сенсацій від обміну поневоленими.

 

Міністр закордонних справ РФ Сєрґєй Лавров закликав не гнатися за сенсацією в питанні обміну утримуваними особами між Росією і Україною, а терпляче працювати на результат.

 

"Для того щоб просувати цю тему, потрібно домовлятися не тільки в принципі, а й погоджувати конкретні правові, технічні, організаційні аспекти", – сказав він на прес-конференції за підсумками переговорів з головою МЗС Німеччини Гайко Маасом у середу в Москві, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна". 

 

"І, звісно, треба не забувати про те, що йдеться про долі людей, і тут потрібна не гонитва за сенсаціями, щоб першими встигнути про щось повідомити, а кропітка робота на результат", – продовжив голова МЗС РФ.

 

У такий спосіб Лавров відповів на запитання, чи правдива інформація про те, що обмін утримуваними особами, зокрема українськими моряками, може відбутися до кінця серпня.

 

Міністр також нагадав, що президенти Росії та України двічі проводили телефонні розмови й під час цих бесід обговорювали, зокрема, й ситуацію з утримуваними особами.

 

21.08.2019