Менше як чверть німців підтримують антиросійські санкції.

Особливо низька підтримка санкцій – у землях колишньої НДР.

 

 

Через п'ять років після запровадження санкцій Європейської Унії проти Росії за її агресію в Україні штрафні санкції проти Москви беззастережно підтримують менше як чверть німців. Про це свідчать дані опитування громадської думки, проведеного соціологічним інститутом YouGov. Результати дослідження повідомило видання Neues Deutschland

 

Згідно з даними, оприлюдненими у вівторок, 20 серпня, лише 23 відсотки німців виступають за збереження санкцій проти Росії в такому вигляді, в якому вони існують зараз.

 

У той же час понад половина німців виступають за скасування санкцій Євроунії проти Москви. З них 21 відсоток висловлюється за негайне скасування штрафних заходів, а 32 відсотки – за покрокове.

 

Найменше прихильників санкцій проти Росії мешкає на сході ФРН, у землях колишньої Німецької Демократичної Республіки. Так, у федеральній землі Саксонія-Ангальт санкції підтримують лише 8 відсотків населення, в Бранденбурзі – 11 і в Саксонії – 12 відсотків.

 

Водночас опитування, проведене YouGov, засвідчує, що 40 відсотків німців відчувають загрозу з боку Росії, зважаючи на різке погіршення відносин між НАТО і Москвою. Проте аж 50 відсотків опитаних заявили, що вони не відчувають жодної загрози з боку Росії. Причому у Саксонія-Ангальт російську загрозу іґнорує аж 69 відсотків, у Саксонії – 60%, у Макленбурзі-Передній Померанії – 56%. Лише Тюрінґія зі своїми 44 відсотками іґнорантів є певним винятком.

 

Велика частина санкцій ЄУ проти Росії була запроваджена 31 липня 2014 року через анексію півострова Крим й інвазію на сході України. Наприкінці липня 2019 року термін їхньої дії було вкотре пролонґовано – до кінця січня 2020 року.

20.08.2019