Спецслужби Зеленського запобігли теракту на фестивалі друга Зеленського.

 

Служба безпеки України повідомила про затримання 19-річного сумчанина, котрий нібито планував підірвати боєприпаси та вибухівку у місцях масового скупчення людей під час масових акцій напередодні Дня Незалежності України на Сумщині.

 

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті СБУ.

 

 

"Наразі слідство перевіряє версію щодо підготовки провокаційних акцій під час масових заходів, у тому числі в культових приміщеннях, а також під час урочистостей з нагоди святкування Дня Прапора України та проведення концерту KVARTAL-FEST 23 серпня на території Сумщини", – ідеться у повідомленні.

 

Згідно з інформацією спецслужби, юнак входить до "радикального молодіжного угруповання". Правоохоронці вилучили за місцями проживання членів угруповання гранату "Ф-1", боєприпаси та вибухові речовини.

 

Згідно з інформацією на сторінці KVARTAL-FEST у Facebook, фестиваль має відбутися 23 серпня в селищі Підопригори у Лебединському районі на Сумщині. Під час фестивалю очікують виступу "95-го кварталу" та співачки Тіни Кароль.

 

У попередні роки організатором фестивалю KVARTAL-FEST був приятель "Кварталу 95" Владислав Бухарєв, котрого Президент України Володимир Зеленський призначив керівником Служби зовнішньої розвідки України.

 

Як писав Z, Бухарєв, балотуючись 2014 року до Верховної Ради, залучав до виборчої аґітації "95-й квартал". Видання Depo.ua писало, що генерал "не лише облагодіяв рідне місто вздовж і вширш, а й дав місцевому населенню видовищ – Бухарєв регулярно влаштовує безпосередньо у Лебедині та на його околицях концерти "95-го кварталу", з колективом якого, за чутками, має дуже ніжні стосунки з давніх-давніх часів".

 

Згідно з інформацією журналістки Тетяни Ніколаєнко, дружина Бухарєва пише сценарії для "95-го кварталу".

 

На цьогорічному фестивалі KVARTAL-FEST має виступити і донька Владислава Бухарєва Юлія.

 

Дружина і донька організатора Kvartal-Fest у виборчому штабі Зеленського

 

Служба зовнішньої розвідки України підпорядкована Службі безпеки України.

 

Службу безпеки України очолює бізнес-партнер і друг Володимира Зеленського Іван Баканов.

 

20.08.2019