Прибічники влаштували овацію наркоторговцеві Сільверу після екстрадиції з України.

 

Міський суд Рішона-ле-Ціона (Ізраїль) постановив узяти під варту на 12 діб засновника мережі збуту наркотиків Амоса Дова Сільвера, екстрадитованого з України в неділю. 

 

 

Сільвера, котрий побудував цілу ідеологію довкола леґалізації марихуани, у будівлі суду зустріли оваціями прибічники, повідомляє видання The Times of Israel. Суд вирішив тримати Сільвера під вартою 12 діб, хоча прокурори вимагали 15-добового арешту.

 

Амос Дов Сільвер здебільшого відмовчувався на запитання журналістів. Одного разу, повернувшись до поліції супроводу, він сказав: "Настане день, коли я скажу їм (очевидно, мав на увазі журналістів, – Z) усе".

 

Нагадаємо, засновника мережі TeleGrass мали екстрадитувати до Ізраїлю ще в п'ятницю. Втім, під час проходження контролю в аеропорту Бориспіль Сільвер утік, пошивши в дурні двох працівників Служби безпеки України, котрі мали пильнувати його при посадці на літак.

 

У неділю на facebook-сторінці "Євромайдан" опублікували відео втечі Сільвера. На кадрах видно, що він накивав п'ятами, дочікуючи проходження контролю двома спецслужбістами – один із правоохоронців був попереду, інший позаду, але обидва на значній дистанції від підозрюваного. Сільвер скористався нагодою, коли на нього ніхто не звертав уваги, відніс убік кошичок, призначений для складання речей перед металодетектором, а потім побіг за стійками пункту контролю до виходу з аеропорту.

 

Трьох працівників Служби безпеки України підозрюють у сприянні втечі підозрюваному, згідно з повідомленням СБУ.

 

Ізральська поліція поширила інформацію, що Сільвера затримали в Умані в суботу, наступної доби після втечі. Чоловік планував провести дві доби в місті паломництва хасидів, а відтак збирався залишити територію України через Придністров'я. Вже з Молдови лідер TeleGrass хотів добиратися до Сполучених Штатів Америки (Амос Дов Сільвер має громадянство Ізраїлю та США).

 

Прокуратура Києва повідомила про успішну екстрадицію Сільвера в Ізраїль у неділю в обід. 

 

"Іноземець був відправлений рейсовим літаком з міжнародного аеропорту Бориспіль у супроводі співробітників Служби безпеки та підрозділу «Альфа». Наразі чоловік фактично виданий компетентним органам Ізраїлю", – поінформували у прокуратурі.

 

 

19.08.2019