Американська дипломатія запевняє, що Богдан не завадить зустрічі Трампа з Зеленським.

 

Повірений у справах Сполучених Штатів в Україні Вільям Тейлор заявив, що повноцінна зустріч Дональда Трампа з Володимиром Зеленським відбудеться восени, і кадрові призначення Офісу Президента – штибу Андрія Богдана – не є перепоною для розмови двох президентів.

 

 

Про це Тейлор розповів в інтерв'ю виданню "Європейська правда".

 

"У Варшаві чи то у Нью-Йорку [скоро] буде коротка зустріч. Це буде можливість для президентів сказати "Hello!" один одному, особисто обмінятися привітаннями. Можливо – поділитися однією-двома ідеями. А справжня, повноцінна зустріч відбудеться після того. Я сподіваюся, що вона буде за місяць чи два у Вашингтоні. От саме тут буде реальне, змістовне спілкування президентів", – розповів Тейлор.

 

"Ми чекаємо, що після цієї серії зустрічей відносини США та України стануть міцнішими. Що президенти поспілкуються, оцінять підтримку, яку США надають Україні, і підтвердять, що ця підтримка зберігатиметься", – прокоментував дипломат.

 

Відповідаючи на питання про перепони, котрі завадили президентам зустрітися ще цього літа, Тейлор сказав: "Жодних перепон, крім питання графіку. Обидва президенти явно зацікавлені у зустрічі, але обидва – зайняті люди, знайти час було непросто".

 

Зокрема, американський дипломат відкинув чутки, буцімто зустрічі завадило перебування Андрія Богдана на посту голови Офісу Президента. 

 

"Україна обрала собі президента. 73% віддали голоси за Зеленського, і це дуже потужна підтримка. Він має повне право добирати свою команду, обирати тих, хто йому радитиме, і будь-які рішення у цій царині – то не наша справа. Тож можу сказати: ні, я не знаю про такі чутки", – резюмував Тейлор.

 

15.08.2019