Земельну реформу хочуть провести ще до кінця цього року.

 

"У цьому році ми обов’язково проведемо земельну реформу, це вже наступного року дозволить створити ринок землі на 40 мільйонів гектарів, що є однією з найкращих у світі за своєю якістю", — заявив Президент Зеленський, виступаючи на бізнес-форумі у Туреччині, де перебуває з офіційним візитом. Про це повідомляє видання "Українська правда".

 

Спільна прес-конференція президентів України та Туреччини: Володимира Зеленського і Реджепа Таїпа Ердогана

 

"В Україні уже є турецькі компанії, які володіють землею. Компанія Onur, якщо я не помиляюся. Є представники? Доброго дня. Багато у вас нашої землі? Сподіваюся, таких компаній стане значно більше. Особливо це стосується південної частини України, де є потреба у створенні та розвитку меліоративних систем", — додав він.

 

Нагадаємо, що в Україні діє мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Нова влада одразу заявляла, що планує цей мораторій скасувати. Експерти і політики у цьому питанні розділилися, оскільки є плюси і мінуси від впровадження ринку землі. Чинний Кабінет Міністрів, зокрема, виступав за обмежений продаж: лише громадянам України і не більш як 200 га.

 

За даними Держгеокадастру, з 60,3 млн га землі в Україні майже 70% становлять сільськогосподарські угіддя з високою родючістю.

 

Під дію мораторію підпадають 96% с/г земель, при чому 68% – це паї селян.

 

08.08.2019