Саудівським жінкам дозволили подорожувати самостійно.

Окрім того, держава надала їм додаткових прав у сімейних справах.

 

 

Саудівська Аравія скасувала одну з найжорсткіших гендерних заборон, дозволивши жінкам подорожувати без додаткового дозволу чоловіків. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на відповідне рішення уряду країни.

 

Відтепер кожна жінка, котра досягла 21-річного віку, має право оформити закордонний паспорт та вирушити в подорож без обов'язкової згоди та супроводу чоловіка-опікуна, як це було досі.

 

Влада схвалила також низку інших гендерних нововведень. Зокрема, поправки до сімейного кодексу вперше надають жінкам право самим реєструвати народження дитини, одруження або розлучення, а також отримувати офіційні сімейні документи й оформлювати право на опіку над неповнолітніми дітьми.

 

«Сподіваємося, що нове покоління виросте абсолютно вільним і рівним у правах зі своїми братами», – так прокоментувала нововведення відома саудівська журналістка, модераторка ток-шоу Муна абу Слейман.

 

Нагадаємо, що торік у Саудівській Аравії жінки вперше отримали право керувати автомобілями, вантажівками й мотоциклами. Ініціатором всіх цих реформ виступив принц-спадкоємець Мухаммед ібн Салман Аль Сауд, котрого вважають фактичним правителем країни. 

02.08.2019