Зеленський працевлаштував трьох осіб і ще двох додатково затруднив.

 

Сьогодні, 31 липня, Президент Володимир Зеленський реалізував одразу п'ять кадрових рішень. По-перше, призначив нового голову Черкаської ОДА – ним став Ігор Шевченко. По-друге, ввів до складу Національної ради з питань антикорупційної політики голову Податкової служби Сергія Верленова і секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Данилюка. І по-третє, призначив двох державних уповноважених Антимонопльного комітету – Ольгу Нечитайло та Наталію Буроменську.

 

Ігор ШЕВЧЕНКО, голова Черкаської обласної держадміністрації

Праворуч від Президента

 

"Я не можу сказати, що я впевнений, але я хочу бути впевненим в тому, що це порядна людина", – сказав Зеленський, представляючи Шевченка на посаду голови Черкаської ОДА, пише Ліга.net.

 

Ігор Шевченко має 47 років. Родом з села на Черкащині. Вищу освіту отримав тільки п'ять років тому – закінчив "Одеську юридичну академію", яку очолює Сергій Ківалов. До того часу Ігор Шевченко мав лише профтехосвіту (Черкаське ПТУ №13) і в 90-х працював кравцем верхнього одягу. З початком 2000-х років новопризначений голова Черкаської ОДА займається приватним підприємництвом. У декларації Шевченко вказав, що є власником ТОВ "Легкий експорт плюс" та "Hermes – Shevchenko Igor", що зареєстрована в Італії.

 

Згідно з декларацією, окрім майна в Україні (будинок, дві квартири, земельна ділянка, нежитлові приміщення, вантажні автомобілі та легковики) має Шевченко й власність у Російській Федерації: квартиру, 12,5% земельної ділянки загальною площею 1684 квадратних метрів та 25% у нежитловому приміщенні площею 23,4 квадратних метрів. 

 

Ольга НЕЧИТАЙЛО, державна уповноважена Антимонопольного комітету

 

Останні два роки працювала експертом організації BRDO. Пані Ольга займалася енергетикою в Офісі ефективного регулювання BRDO, звідки в Офіс президента заступником керівника прийшов працювати Олексій Гончарук. До BRDO Нечитайло працювала в АМКУ на посаді головного експерта відділу ринків електроенергії Департаменту досліджень і розслідувань ринків ПЕК та ЖКГ. Брала участь у розслідуванні справи про ринок електроенергії, за результатом якої не визнані монополістами ні ДТЕК, ні «Енергоатом».

 

Наталія БУРОМЕНСЬКА, державна уповноважена Антимонопольного комітету

 

Пані Наталії 41 рік. Вона адвокат і дружина аудитора НАБУ Михайла Буроменського. На позачергових парламентських виборах була кандидатом у народні депутати від партії "Голос" (№85 у списку). Працювала начальницею відділу договірно-правової роботи Дирекції з корпоративного управління та контролю Vodafone Україна.

 

 

31.07.2019