Результат "ЄС" був би другим, якби не непрохідні партії та поліція, – вважає Порошенко

 

"Європейська солідарність" могла б отримати другий після "Слуги народу" результат на дочасних виборах у парламент і набрати набагато більше, ніж 8,1% голосів, якби до самостійної участі в кампанії не зголосилися завідомо непрохідні партії. Таку думку висловив Петро Порошенко в інтерв'ю виданню "Українська правда".

 

"У нас був десяток політичних сил, які набирали від 1 до 3%. Вони розуміли, що у них немає жодного шансу, але керуючись чи то власними амбіціями, чи то будь-якими іншими мотиваціями, пішли, і 15–20% голосів були розпорошені", – сказав п'ятий Президент, маючи на увазі "всіх – і "Самопоміч", і Гройсмана, і "Свободу".

 

Порошенко розповів, що був готовий до перемовин про об'єднання зусиль, але самі перемовини не відбулися. "Ми до перемовин навіть не дійшли. Ми офіційно всім оголосили, направили запрошення, що ми готові сформувати єдиний список. Я ніколи і ні перед ким не ставив питання квот", – повідомив він. 

 

Окрему роль Президент відвів партії Шарія, яка, за його словами, цілеспрямовано працювала проти нього. Більше того, в таких самих діях Петро Олексійович звинуватив і поліцію.

 

"Чи можу я сказати, що була робота проти нас? Була. Була робота проти нас поліції. Була робота проти нас організованих груп, на кшталт Шарія, організовані зсередини країни", – сказав Порошенко.

 

Реакція з поліції не забарилася. На своїй сторінці у fb Арсен Аваков відписав:

 

"В інтерв'ю УП Порошенко безсовісно бреше, виправдовуючи свою поразку на виборах тим, що проти нього "була робота поліції". Поліція, як і МВС в цілому, не працювали на нього, а працювали на чесні вибори, на Україну! На жаль, для Порошенка брехати – як дихати, і тому він програє!. [...] Мені його не шкода. Шкода країну. [...] На цю межу остаточної невіри і надії поставила країну ця людина на ім'я Петро. Не жаль його. Хоч і по бєспрєдєлу його "кінчати" неправильно і не можна. Не дозволити це хвацьким – важливо. А ось те, за що заслужив, відповідати, – нехай відповідає. Не жаль".

 

30.07.2019