Майбутній депутат фіґурував на "плівках Ґлазьєва" про захоплення Криму.

 

Майбутній народний депутат Сергій Коровченко фіґурував у "плівках Глазьєва" – телефонних розмовах стосовно захоплення Криму Росією, записаних українськими спецслужбами у лютому 2014 року.

 

Про це повідомляє проект журналістських розслідувань Слідство.Інфо.

 

 

На записах радник президента РФ Сєрґєй Ґлазьєв розповідає депутату Держдуми Константіну Затуліну, що Коровченка як міністра юстиції Криму і людину Віктора Медведчука слід зберегти на посаді.

 

"Я там з Медведчуком зараз зв'язався, вони дадуть свої пропозиції. У них там вже зараз міністр юстиції Криму [Сергій Коровченко], чинний на сьогоднішній день. Це їхній хлопець, вони його добре характеризують. Він сказав, що підтягне команду юридичну. Нам треба цього Коровченка зберегти, щоб він міністром юстиції Криму і залишився", – каже Ґлазьєв.

 

У 2006-2010 роках Коровченко був помічником народного депутата Андрія Портнова. Коли Віктор Янукович став Президентом, Портнов перейшов у АП, а Коровченко спочатку керував управлінням з представництва в судових органах Ради міністрів АР Крим, а потім, у 2013-2014 роках, очолював Головне управління юстиції.

 

На виборах-2019 року Коровченко мав неформальну підтримку партії "Батьківщина". Він набрав на виборах 21,28% голосів, випередивши конкурента лише на 0,19% (153 голоси).

 

Сергій Коровченко заявив у коментарі "Українській правді", що він не має справи до розмов Сєрґєя Ґлазьєва. 

 

"Своє прізвище на них (якщо ці плівки дійсно існують) можна пояснити лише тим, що росіяни мали на мене плани для леґітимізації цього псевдореферендуму, аби я його завізував. Але я випередив події, звільнився і на той час в Криму мене не було", – ствердив майбутній нардеп.

 

Коровченко сказав, що він звільнився під час анексії, а перед тим – зібрав весь колектив "і висловив протест проти дій Російської Федерації й сепаратистів". Також ніби відмовився підписувати документи, які стосувалися підготовки й проведення референдуму на півострові.

 

26.07.2019