Кличко поскаржився на тиск з боку членів команди Зеленського.

 

Голова Офісу Президента Андрій Богдан намагався нав’язати київському міському голові Віталію Кличку двох осіб для узгодження рішень у столиці – київського забудовника Андрія Вавриша та гендиректора телеканалу "1+1" Олександра Ткаченка.

 

 

Про це Кличко заявив на прес-конференції в Києві, повідомила аґенція "Українські новини".

 

"Мені надійшов дзвінок від пана Богдана. Він заявив, що я мушу кориґувати свої дії щодо процесів, які відбуваються в місті, з двома персоналіями – я можу вибрати з тим чи з іншим – були озвучені прізвища пана Вавриша та пана Ткаченка", – розповів Віталій Кличко.

 

З його слів, Андрій Богдан фактично вимагав всі дії погоджувати з цими двома особами. "На що я чітко поставив питання: скажіть, будь ласка, пане Богдане, які офіційні посади вони мають і які ключові ролі вони повинні вирішувати в консультаціях щодо тих чи інших кроків, які відбуваються в нашому місті?" – продовжив мер Києва, додавши, що він відмовився узгоджувати свої дії з Вавришем чи Ткаченком.

 

Також голова Київської адміністрації повідомив, що мав із Андрієм Вавришем очну зустріч. "Ми зустрілись та обговорювали можливість переїзду Офісу Президента з вулиці Банкової на Європейську площу в "Український дім". Я зазначив, що "Український дім" не перебуває у власності міста, це власність Державного управління справами Президента. Все, що треба для переїзду, мерія зробить. Я це озвучив Вавришу і більше я з ним не зустрічався", – підсумував Кличко.

 

Бурмистр Києва також розкритикував ідею Офісу Президента з розділенням посад київського міського голови та голови КМДА.

 

“Ситуація, яка склалася в столиці, – коли киян намагаються позбавити права обирати владу міста, – є неконституційною, недемократичною та суперечить суті самоврядування. І я хочу наголосити: справа не в прізвищах, не в тому, що Кличко чіпляється за якісь крісла, а справа в ключових принципах. Йдеться про наступ на місцеве самоврядування", – обурився Кличко.

 

Нагадаємо, Офіс Президента закликав Кабінет Міністрів готувати папери на звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

 

26.07.2019