Лукашенка назвав Україну "спільною бідою" і закликав ЄС про допомогу.

 

Президент Білорусі Аляксандр Лукашенка назвав Україну "спільною бідою" реґіону й закликав Європейську Унію сприяти в стабілізації становища, зважаючи на те, що ЄС у свій час запропонував українцям "альтернативний шлях" – європейську інтеґрацію.

 

Про це Лукашенко заявив під час зустрічі з головою представництва Європейського Союзу в Білорусі Андреа Вікторін, йдеться у повідомленні адміністрації білоруського президента.

 

 

"У нас є з вами спільна проблема, можна сказати, біда – Україна. Я дуже добре знаю український народ і все те, що сьогодні відбувається в Україні, – цей народ того не заслужив", – сказав Лукашенка.

 

Білоруський президент додав, що в Україні відбулися президентські, парламентські вибори, "і важливе питання так чи інакше вирішено – питання влади".

 

"У свій час ЄС дав багато обнадійливих сигналів для цієї братської для нас країни і братського для нас народу. Я би вас дуже просив надати всіляке сприяння стабілізації становища в Україні", – закликав Лукашенка.

 

Президент пояснює свій інтерес тим, що тривожиться за долю України. "Справа в тому, що ця проблема – наша з вами. Ми, українці і ви живемо в одному реґіоні. Цей нарив, цей головний біль для Європейського Союзу треба якнайшвидше усунути", – пояснив президент Білорусі.

 

На думку Аляксандра Ригоравіча, ЄС цілковито відповідальний за події в Україні, адже свого часу запропонував їй альтернативу – піти на зближення із Європою. "Україна пішла й орієнтується на Європу, мабуть, більше, ніж на Росію, Білорусь, ЄАЕС. Європейський Союз сказав "А" – мусить сказати "Б", – резюмував Лукашенка.

 

 

25.07.2019