Зеленський задоволений керунком слідства у "справі Шеремета".

 

Президент України Володимир Зеленський після ознайомлення із зібраними українськими правоохоронцями матеріалами та результатами проведених слідчих дій у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета заявив про те, що очікує розкриття цього злочину.

 

Про це він сказав на брифінґу у вівторок в Офісі Президента після ознайомлення з закритими матеріалами справи, які йому надав голова Нацполіції України Сергій Князєв, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

Так, реагуючи на кількість озвучених запитань, адресованих Князєву, Зеленський звернувся до журналістів: "З того, що я почув, побачив, я хотів би, щоб ми зараз не дуже тиснули на співробітників карного розшуку, там справді багато роботи. І я впевнений, що правоохоронці не могли вам показати дуже багато з тих фактів, просто не могли".

 

Голова держави додав, що й сам був скептичним щодо розслідування, здійснюваного "силовиками". "Я з таким самим настроєм прийшов, а зараз я розумію, чому не могли [оприлюднити інформацію про успіхи слідства], тому що в цій справі нам з вами потрібен результат", – сказав Зеленський.

 

"Найголовніше, щоб люди, які підірвали журналіста Павла Шеремета, були за ґратами. Як мінімум — перший крок, щоб країна знала, хто ці люди", – додав Зеленський.

 

Уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівниці інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства журналістську діяльність Шеремета в Україні та інших країнах.

 

На треті роковини вбивства журналісти провели пікет, вимагаючи розслідувати обставини загибелі Шеремета. Тоді Володимир Зеленський дав "силовикам" кілька днів, аби відзвітуватися про хід розслідування.

 

23.07.2019