Російський бомбардувальник вторгся в повітряний простір Південної Кореї.

Південнокорейські військовики відкрили попереджувальний вогонь.

 

 

Авіація Республіки Кореї двічі відкривала попереджувальний вогонь у відповідь на вторгнення російського військового літака в її повітряний простір. Про це у вівторок, 23 липня, подала південнокорейська інформаційна аґенція Yonhap News з покликом на повідомлення міністерство оборони країни.

 

 

За інформацією військового відомства в Сеулі, близько дев’ятої години ранку до зони ідентифікації ППО Південної Кореї підлетіли три російські та два китайські бойові літаки. О 9.09 один російський літак вдерся до південнокорейського повітряного простору. Він пролетів біля островів Ліанкур, розташованих в західній частині Японського моря. Йдеться про російський бомбардувальник.

 

За тривогою були підняті винищувачі F-15K і F-16K. Один з них здійснив попереджувальний постріл за напрямком руху російського літака.

 

Через 20 хвилин російський бомбардувальник знову порушив повітряний простір Південної Кореї. Тож південнокорейські військовики вдруге відкрили попереджувальний вогонь, за допомогою якого російського літака було відігнано з національного повітряного простору, де він пробув чотири хвилини.

 

У 2013 році Республіка Корея заявила про розширення своєї зони ідентифікації ППО в південному напрямку. З того часу російські і китайські повітряні судна неодноразово порушували цю зону. Проте це перший прецедент, коли чужий літак вдерся в південнокорейський повітряний простір.

 

Міністерство оборони Південної Кореї вже зателефонувало посадовим особам російських і китайських посольств і подало протест щодо порушення зони ідентифікації та повітряного простору.

23.07.2019