Lufthansa і British Airways призупинили польоти до Каїра.

Обидві авіакомпанії мотивували це рішення турботою про безпеку пасажирів.

 

 

Німецька авіакомпанія Lufthansa вслід за британською British Airways оголосила в суботу, 20 липня, що припиняє польоти до Каїра. Обидві компанії пояснили цей крок піклуванням про безпеку пасажирів.

 

«Оскільки безпека для Lufthansa є найвищим пріоритетом, авіакомпанія ухвалила рішення припинити польоти до Каїра на той час, поки триває перевірка ситуації», – цитує заяву найбільшої авіакомпанії Німеччини телеканал ARD.

 

Спершу Lufthansa припинила перельоти до Каїра з Мюнхена і Франкфурта-на-Майні тільки на один день – 20 липня, про що було оголошено того ж дня ввечері. Проте і зранку 21 липня повітряне сполучення з єгипетською столицею не було відновлено. У Lufthansa не назвали деталей, і дійсна причина призупинення рейсів поки що залишається незрозумілою.

 

Своєю чергою, British Airways скасувала всі рейси до Каїра на найближчі сім днів. Британський авіаперевізник також мотивував своє рішення тим, що «безпека пасажирів і членів екіпажу має найвищий пріоритет», не розголошуючи подробиць. У тексті заяви британської авіакомпанії наголошено, що British Airways ніколи не експлуатуватиме повітряне судно, якщо під питанням опиниться безпека пасажирів. На запитання телерадіокомпанії ВВС про те, чому були припинені рейси і які заходи гарантування безпеки вживає авіакомпанія, представник British Airways відповів: «Ми ніколи не обговорюємо питання, пов'язані з безпекою». Водночас МЗС Великої Британії попередило туристів про підвищену небезпеку під час перельотів до Єгипту.

 

Тим часом інформаційна аґенція Reuters з покликом на три єгипетські джерела повідомила, що працівники британської авіакомпанії перевіряли безпеку на летовищі Каїра в середу і четвер. Утім жодної додаткової інформації не надано. 

21.07.2019