Нова президентка Єврокомісії продовжить політику санкцій проти Москви.

За словами Урсули фон дер Ляєн, Кремль «не пробачає слабкості».

 

 

Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen), котру кілька днів тому було обрано на посаду президентки Європейської комісії, підтвердила, що є прихильницею жорсткого курсу щодо Москви. В інтерв'ю німецькій газеті Die Welt, опублікованому в п'ятницю, 19 липня, фон дер Ляєн висловилася за збереження санкцій, які ЄУ запровадила проти Росії. «Кремль не пробачає слабкості. З позиції сили нам слід дотримуватися санкцій щодо Росії», – зазначила вона.

 

Нова керівниця Єврокомісії виступила на захист жорсткої політики Брюсселя щодо Кремля, котру проводили в останні роки. «Ми вже досить довго спостерігаємо ворожу поведінка Москви. Це проявляється як у порушеннях міжнародних правил, таких як протизаконна анексія Криму, так і в спробах максимально розколоти Європу», – пояснила вона свою позицію.

 

У той же час Урсула фон дер Ляєн висловила задоволення тим, як Захід реагує на провокації Москви. «Ми, європейці, досягаємо чимраз більшого успіху у викритті російських кампаній з дезінформації, а також у тому, як ми чинимо з кампаніями з просування фейків у соцмережах», – зазначила вона. За її словами, Захід вважає «своїм привілеєм відповідати на такі дії демократично – прозоро, за допомогою вільної преси і відкритих дебатів».

 

Одночасно пані фон дер Ляєн висловила переконання, що Заходу необхідно запропонувати РФ діалог.

19.07.2019