Російський застосунок FaceApp несе загрозу конфіденційності мільйонів громадян.

Про це заявив американський сенатор Чак Шумер.

 

                                                       Чак Шумер

 

Лідер демократів у сенаті Сполучених Штатів Чак Шумер (Chuck Schumer) закликав ФБР і Федеральну торгову комісію США провести розслідування і перевірити застосунок для обробки фотографій FaceApp, розроблений у Росії. Про це повідомило американське видання Daily Mail. Сенатор побоюється, що FaceApp може становити загрозу національній безпеці США.

 

Річ у тім, що додаток для смартфонів, хвиля популярності якого піднялася останніми днями завдяки фільтру, який «зістарює» особи користувачів на фото, домагається «повного й нескасовного доступу до знимок і особистих даних» користувача. «Це може загрожувати не тільки національній безпеці, а й становити ризик для конфіденційності мільйонів громадян США. Адже незрозуміло, як додаток зберігає дані користувачів і як користувачі можуть забезпечити видалення своїх даних після використання програми. Тож я глибоко стурбований тим, що особисті дані громадян США можуть бути передані ворожій іноземній державі», – написав сенатор Шумер в листі до директора ФБР Крістофера Рея (Christopher Wray) і голови Федеральної торгової комісії Джозефа Саймонса (Joseph Simons).

 

Тим часом Національний комітет Демократичної партії США розіслав кандидатам у президенти від демократів застереження, в якому попросив їх утриматися від використання застосунку FaceApp, вказавши на його російське походження. Окрім того, керівник служби безпеки комітету Боб Лорд (Bob Lord) закликав їх негайно видалити додаток зі своїх смартфонів, якщо вони або члени їхніх команд уже завантажили його.

18.07.2019