Пристайко: У "нормандському форматі" домовились про швидкий обмін полоненими.

 

Заступник голови Офісу Президента України Вадим Пристайко повідомив, що під час переговорів радників Президентів у "нормандському форматі" 12 липня вдалося досягнути домовленостей про "хлібне" перемир’я на Донбасі та обмін "певними кількостями" полонених.

 

Про це інформує "Європейська правда".

 

 

"Вдалося досягти певних домовленостей, зокрема досягнення припинення вогню, так зване хлібне перемир’я, проведення розмінування у Станиці Луганській та розведення на двох попередньо узгоджених ділянках, визначення наступної черги ділянок для розведення і розмінування", – заявив Пристайко.

 

З його слів, сторони домовилися протягом місяця здійснити обмін полоненими у можливих форматах 10 на 10 або 15 на 15. Водночас він зазначив, що конкретних імен не обговорювали, це вирішуватимуть омбудсмени під час засідання у Мінську.

 

Зовнішньополітичні радники лідерів України, Німеччини, Франції та Росії зустрінуться наприкінці літа, щоб обговорити реалізацію досягнутих 12 липня домовленостей.

 

"Ми точно домовилися, що зустрінемося, щоб подивитися на прогрес тих домовленостей, яких ми досягли в липні", – сказав Пристайко.

 

З його слів, доцільність зустрічі лідерів держав можна буде оцінювати за підсумками наступних переговорів радників.

 

16.07.2019