Кремлівські завсідники налякалися евентуальної критики з Заходу: кажуть про фейк

Російські пропагандистські ЗМІ стверджують, що США і Велика Британія «готують дезінформацію» про Путіна і його оточення.

 

 

Російське державне інформаційне агентство «РИА Новости» з покликом на «військово-дипломатичне джерело» виступило з твердженнями про те, що нібито американські й британські спецслужби «готують дезінформацію про оточення президента Росії Володимира Путіна і керівництво Міноборони». Про це повідомив інформаційний портал Meduza.

 

«Нова кампанія повторить сценарій публікації “панамського архіву”: інформація вкидається через афільовані з Держдепом некомерційні організації і поширюється виданнями, підконтрольними впливовим американським фінансистам, зокрема Джорджеві Соросу і Вільямові Браудеру», – заявило джерело «РИА Новости». У переліку цих організацій і видань воно згадало «Проєкт з розслідування корупції та організованої злочинності» (OCCRP), «Міжнародний консорціум журналістських розслідувань» (ICIJ), «Радіо Свобода» тощо.

 

За словами джерела, метою цієї кампанії є дискредитація певних осіб для обґрунтування нових антиросійських санкцій. «Робляться дуже агресивні дії в інформаційному просторі», – застеріг співрозмовник агентства.

 

 «Такі дії є прямим втручанням у внутрішні справи Російської Федерації з метою дестабілізувати ситуацію в країні, послабити економічний потенціал Росії та сформувати важелі політичного впливу на її керівництво», – підсумувало джерело.

 

Нагадаємо, що в березні 2016 року про підготовку «замовних» матеріалів в західних ЗМІ про оточення Путіна заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков. Через кілька днів після його заяви було опубліковано «панамське досьє», в якому згадували низку осіб з оточення російського президента, зокрема віолончеліста Сергія Ролдугіна.

14.07.2019