Зеленський доручив посилити активність ЗСУ через обстріл колони військовиків.

 

Президент України Володимир Зеленський назвав обстріл автомобіля Збройних Сил України у селі Гранітне спробою зірвати "мінський процес". У середу внаслідок влучання ракети в колону автомобілів, в одному з котрих перебував голова Донецькї ОДА, загинув один український військовик, іще один отримав поранення.

 

"Цей зухвалий напад чітко показав, хто саме насправді не хоче миру на Донбасі. Обстріл у Гранітному розцінюю як спробу зірвати "мінський процес" та поставити під загрозу домовленості про відновлення переговорів у "нормандському форматі". Але розрахунки провокаторів не справдяться. Наша відданість дипломатичним рішенням – незмінна", – заявив Зеленський.

 

Президент доручив начальнику Генерального штабу Збройних Сил України Руслану Хомчаку максимально посилити активність підрозділів ЗСУ з виявлення та знешкодження диверсійних груп і миттєво та жорстко реагувати на спроби збройних провокацій проти українських військовослужбовців і цивільного населення.

 

Колона з військовиками та головою ОДА потрапила під обстріл на виїзді з села Гранітне в бік КПВВ "Гнутове". Згідно з інформацією видань "Українська правда" та Insider, візит чиновника на передову не був узгоджений із штабом Операції Об'єднаних сил.

 

11.07.2019